Gymnasieskolor

Vi tycker utbildning är viktigt. Det är rätt självklart, den kunskap som du får i skolan tar du med dig ut i arbetslivet. Utbildningen i skolan ska ge dig en bra och trygg grund att stå på inför den fortsatta utbildningen på ett företag.

Vi har valt att ge skolor som har utbildning inom VVS, isolering och industrirör möjligheten att bli Förstklassiga. En förstklassig skola ger dig en utbildning som motsvarar det som företagen förväntar sig att du ska kunna när du blir lärling. Förstklassiga skolor är attraktiva för företag som erbjuder praktikplatser och anställning efter gymnasiet. Så välj en Förstklassig utbildning när du väljer gymnasium!

Förstklassiga gymnasieskolor läsåret 19/20

Ansökningsperioden för läsåret 19/20 pågår just nu. Skolorna läggs upp allt eftersom de blir godkända.

Förstklassiga gymnasieskolor läsåret 18/19

Norrbotten

Västerbotten

Västernorrland – Jämtland

Gävleborg – Dalarna

Mälardalen – Uppland

Stockholm – Gotland

Örebro – Värmland

Nordöstra Götaland

Västsverige

Småland – Blekinge

Skåne

Så här funkar utbildningen

När du går VF-programmet blandar du teori och praktik, du är både i skolan och ute på arbetsplatser. En bra förberedelser inför din lärlingstid och branschprovet.

En utbildning – flera yrken

Nu kan du få mer än ett yrke när du går VF. Vi kallar det ett smörgåsbord av utbildningar och det gör dig ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden! Varför inte kombinera VVS med t.ex. sprinkler?