VVS:are får vardagen att funka

Ambassadörer visar vägen

Elever är de som bäst kan berätta om hur det är att gå på VVS- och fastighetsprogrammet, därför finns elevambassadörer som kan berätta om varför de valde VVS, hur det funkar på deras skola och varför VF är en bra utbildning att satsa på.

VVS-college levererar lite mer

Välj en skola som ger dig mer än en utbildning. För dig som vill läsa på VVS- och fastighetsprogrammet har vi gjort det enkelt – välj ett VVS-college om du vill ha en skola som ger dig det där lilla extra!

Inte mycket skulle funka utan oss

– Folk blir jätteförvånade när de inser hur viktiga vi är och hur lite som skulle funka utan oss. För Eric var en yrkesutbildning självklar.

Funkar inte utan VVS

Det är tur att VVS:are finns. Det är vi som får saker att funka. Som toan, vattnet i duschen, bassängen i badhuset, värmen i elementen. Sånt som får livet att flyta på och dina dagar att kännas skönt bekväma.

Så här funkar utbildningen

När du går VF-programmet blandar du teori och praktik, du är både i skolan och ute på arbetsplatser. En bra förberedelser inför din lärlingstid och branschprovet.

Det finns inga gränser

Det är ditt eget driv som avgör vad du gör och var du hamnar. Är du intresserad av det du gör och villig att lära dig så finns inga gränser. Det säger Caroline som gjort resan från VVS-montör till snart klar VVS-ingenjör.

Skaffar mig en stabil framtid

– VVS- och fastighetsprogrammet ger mig grunden till en stabil framtid. Jag har ett fast jobb med bra lön som väntar på mig så fort jag tagit studenten.

En utbildning – flera yrken

Nu kan du få mer än ett yrke när du går VF. Vi kallar det ett smörgåsbord av utbildningar och det gör dig ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden! Varför inte kombinera VVS med t.ex. sprinkler?

Skitroligt att limma toaletter

Gemenskapen lockade när Therese skulle välja gymnasieutbildning. Idag är hon VVS-lärling och ser tillbaka på  två dagars-praktiken och besöket hos grossisten som fick henne att välja VVS.


Warning: file_get_contents(https://graph.instagram.com/me/media?fields=id,caption,media_url,permalink&access_token=IGQVJVQUJIaG51cXZAvcUdLV201ZAmoyNXozTkRqVXlidkY0c0JoaWtiMmNURWt0cU9VOVY2Q2t2eGJpN3NfM2pHbmlBLWtmMTNLQnNmRmlFQUFUcGJFbTZApZADZANb0k3eDRvRURKd1BpNG1zRk9rUlh6dQZDZD): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/vvsynse/vvsyrken.se/wp-content/themes/vvsyn/ep/includes-enabled/20-instagram.php on line 66