VVS-college levererar lite mer

När du står inför gymnasievalet ska du inte bara välja vilket program du vill gå, att välja rätt skola är också viktigt. För dig som vill läsa på VVS- och fastighetsprogrammet har vi gjort det enkelt – välj ett VVS-college om du vill ha en skola som ger dig det där lilla extra!

Skolor som får kalla sig VVS-college har lärare med rätt kunskap, bra lokaler för undervisning, rätt verktyg och material, schyssta elevutrymmen och koll på arbetsmiljön. Dessutom ser de till att du får rätt kunskap och det som företagen vill att du ska kunna när du tar studenten. Och det gör dig ännu mer eftertraktad som lärling. Ett VVS-college förbereder dig för arbetslivet efter skolan.

Så vet vi att VVS-college är bra skolor

Varje år kollar vi att skolan faktiskt levererar det de säger. Vi kollar om eleverna är nöjda – och det är de. Över 90% är nöjda med sin utbildning och skola. Vi kollar även elevernas kunskapsnivå innan de går ut på APL (praktik) och när de är klara med sin utbildning. Dessutom gör eleverna ett gymnasiearbete som testar deras kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Det arbetet bedöms av folk från branschen, de som varje dag arbetar med VVS ute i verkligheten och som har koll på vad som funkar.

Gymnasieskolor som är godkända VVS-college

Mer information om VVS-college

Vill du veta mer om VVS-college och det vi testar, eller om du är en lärare på en skola som vill ansöka om att bli godkänd eller någon som vill gå en vuxenutbildning inom VVS-branschen – besöka VVS-Branschens Yrkesnämnds hemsida vvsyn.se/vvscollege

Så här funkar utbildningen

När du går VF-programmet blandar du teori och praktik, du är både i skolan och ute på arbetsplatser. En bra förberedelser inför din lärlingstid och branschprovet.

En utbildning – flera yrken

Nu kan du få mer än ett yrke när du går VF. Vi kallar det ett smörgåsbord av utbildningar och det gör dig ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden! Varför inte kombinera VVS med t.ex. sprinkler?